Study Association AKT

Slider

Bestuursblog

Bestuursblog – Anne-Florine

Zo! De ledenenquete is verstuurd, de nieuwsbrief is klaar, de notulen zijn uitgewerkt en de belangrijkste voorbereidingen voor de AV zijn nu al in volle gang. Het gaat allemaal zijn gangetje op dit moment. Deze maand is de beurt aan mij om een bestuursblog te schrijven.  Het leuke van deze bestuursblogs is dat je iets beter ‘achter de schermen’ te weten krijgt wat er allemaal verder gebeurt. Dus wat bespreken en doen we allemaal nog meer naast de AKTiviteiten en wekelijkse vergaderingen?

Het leuke van mijn functie is dat er veel ‘achter de schermen’ door mij gedaan wordt. Als er gekeken wordt naar een gemiddelde week, werk ik de mail zo’n 5 keer per dag bij, typ ik op donderdag altijd driftig mee met de vergaderingen en werk ik zaterdagochtend de notulen uit (soms pas op zondag, als het een wild weekend is). Daarnaast moet ik vaak even polshoogte nemen over hoe AKTiviteiten ervoor staan (in dit geval dus vooral van januari) en verwerk ik dat allemaal op tijd in de jaarplanning, zodat iedereen weet wat er allemaal komen zal.

Maar dat was een normale week. Wat heb ik nou ‘achter de schermen’ in december gedaan? Kerstkaarten bestellen, 78 enveloppen schrijven en kerskaarten erin doen. Maar ook even op gesprek met de onderwijsdirecteur of chocoladeletters kopen voor onder de kerstboom. Bijeenkomsten bijwonen over privacy en mensen met veel plezier verplichten om kerststerren te versieren op kantoor. Ik heb ook met alle liefde functievoorlichtingen gegeven aan de leukste secretarissen. Oh, en natuurlijk de ledenenquête! Heb jij die al ingevuld? Als secretaris pak je veel dingen aan, waardoor je eigenlijk iedere week wel weer dingen hebt bereikt, gedaan of afgehandeld, wat altijd een boost geeft om weer nieuwe dingen op te pakken.

En eigenlijk is het allerleukste dat ik al deze dingen ook ontzettend leuk vind om te doen.  Misschien ook wel iets te leuk, want mijn scriptie ligt ergens in een hoek stof te vangen. Maar momenten zoals naar de Intratuin fietsen om met zijn allen die kekke kerstfoto te maken, of random op het station chillen met Kevin, met een goed gesprek en een bakje frietjes. Familieweekenden waar we bij elkaar op bezoek gaan en volledig in onze rol spionnen-spellen spelen, iets te veel lol hebben in Groningen, of toch nog even een goede DoMiBo met Frank.

Iedereen is ontzettend gemotiveerd en we willen graag met zijn allen dingen aanpakken en nieuwe dingen proberen. Het kantoor ombouwen, meer geld hosselen voor de introductiedagen, internationals betrekken, AKT privacy-vriendelijk te maken, de nieuwsbrief omgooien en een nieuwe website in elkaar zetten. En dan zijn we met nog heel veel andere hippe dingen bezig! Daar krijgen jullie binnenkort meer over te horen, maar dan niet in de vorm van een bestuursblog, maar in de vorm van een AV-uitnodiging. Jullie kunnen deze half januari verwachten!

Maar eerst even genieten van de vakantie en de feestdagen en dan zie ik jullie wellicht bij de Carbaretvoorstelling door AKT on Stage, of gaan we even 3 dagen lang goed studeren bij Studeren met AKT (kan ik ook meteen het stof van mijn scriptie gaan afkloppen) (gezondheid alvast).