Studievereniging AKT

Bestuursblog

Bestuursblog – Eline Spit

De SinterKerstenNieuw-periode is weer aangebroken en dat betekent dat dit jaar alweer bijna ten einde is. Ik weet dat ik kanonnen sentimenteel en zoetsappig klink als ik zeg dat het echt voorbij gevlogen is, maar heel eerlijk, dat is dus wel zo. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik het nieuwe jaar inluidde in Overvecht (al moet ik eerlijk bekennen dat ik me de rest van de nacht niet meer zo geweldig helder voor de geest kan halen).

Anyway, inmiddels zijn we een jaar verder, en in dat jaar is veel gebeurd. Melodramatisch pak ik mijn vorige agenda erbij en sla de bladzijden open, om te zien wat ik eigenlijk allemaal heb meegemaakt. Mijn jaar is gestart met een gezellig tripje naar Cuba (zeker aan te raden, vooral doen!), waarna ik al vrij snel een bestuursvoorlichting bijwoonde onder het mom ‘ik was toevallig op kantoor’ (haha, got u). Ik zie een hoop AKT borrels en feestjes voorbij komen, een commissie-uitje met InterAKT 17-18, waarmee ik het afgelopen jaar nog een aantal reisjes heb georganiseerd, en ik zie colleges van Chiel voorbij komen, ook altijd fun. Tweetakt staat keigroot in m’n agenda, waar ik dit jaar zeker weer van plan ben om opnieuw te gaan vrijwilligen (vet leuk, ook doen!). En dan kom ik langs de Grote Reis van 2018, wat ook zeker een hoogtepuntje van mijn jaar was: met een fantastische groep mensen het verre Polen ontdekken. Ondertussen ben ik overigens ook kneiter enthousiast over de aankomende Grote Reis, die naar horen zeggen naar Texel gaat (lol).

Na afloop van de Grote Reis heb ik stiekem voor een bestuursfunctie gesolliciteerd en deze ook gekregen, waarna er een periode van een aantal weken volgde waarin niemand dat mocht weten. Voor mij (en Flo) was dit overigens easy peasy lemon squeezie, want wij hadden überhaupt aan niemand verteld dat we hadden gesolliciteerd, voor de rest was dit iets meer difficult difficult lemon difficult, want die waren daar een tikje opener over geweest.

Vervolgens begon dat bestuursjaar dan ook echt, en inmiddels zijn we ongeveer op de helft. En da’s heeeel gek. Enerzijds hebben we volgens mij wel allemaal het idee dat we de boel eindelijk een beetje onder de knie beginnen te krijgen, en anderzijds voelt het echt alsof we pas net begonnen zijn.

Maar goed, we hebben dus nog een half jaar, en in dit half jaar zijn er nog een aantal dingen waar ik HEEL erg naar uitkijk. Allereerst natuurlijk de Grote Reis van 2019 naar Texel #excite, maar ook ben ik heel erg benieuwd naar het AKT Film Festival van dit jaar en naar het AKT on Stage Open Podium. Geheimpje: ik ben nog nooit naar het Open Podium geweest. Ik kon nooit, echt vet kut. Maar nu kom ik er gelukkig niet onderuit, dus daar ben ik ook vet benieuwd naar. En de Hajraa of de Bata, which ever one it may be, al heb ik de conditie van een natte vaatdoek, en het Zomerkamp! Maar laten we daar nog maar even niet over nadenken. Dan komt het einde van dit jaar wel heel snel in zicht. En dat vind ik dan ook weer heftig.

Om deze prachtige blog met een mooie positieve boodschap af te sluiten: geniet van 2019 en ook vooral van het tweede half jaar van dit studiejaar! Er staan nog heel erg veel mooie AKTiviteiten op ons te wachten en hoewel het me stiekem wel allemaal kneiterveel tijd kost en mijn portemonnee me de laatste tijd ook niet altijd even stralend meer aankijkt, ben ik het nog steeds niet zat en heb ik er heel erg veel zin in.

 

Kus van je extern <3