Studievereniging AKT

Bestuursblog

Bestuursblog – Kevin

En toen was het ineens weer bijna december (heuujj, kerst enzo)! Inmiddels zijn we alweer vijf maandjes bezig met dit verenigingsjaar, en zoals Ilsa ook al in haar bestuursblog schrijft, hebben we de afgelopen tijd al kneiter veel toffe dingen meegemaakt. Nu het drukke eerste blok langzaam tot rust is gekomen in meer regelmatige weken, en nu wij als bestuur gewend zijn geraakt aan onze bezigheden, komen wij steeds meer tot het besef dat de afgelopen tijd voorbij is gevlogen! Ze zeggen niet voor niets: time flies when you’re having fun! Maar ondanks het gevoel dat we veel gedaan en bereikt hebben, is er toch één gevoel dat wij zessen nog missen: het gevoel er alles uitgehaald te hebben.

Door alle drukte die bij het bestuur hoort, het blijvend bezig zijn, het continue plannen, vergaderen en organiseren, vergeet je wel eens stil te staan bij de leuke en soms hele bijzondere dingen die we meemaken. Omdat dat besef vaak pas achteraf kwam, willen wij de komende tijd meer gaan genieten van het moment. Van de kleine dingen, die in eerste instantie vanzelfsprekend lijken. Van de dingen die misschien wel niet meteen de leukste zijn om te doen. Van alle AKTiviteiten, feestjes en de mensen om ons heen. Een bestuursjaar doe je maar één keer. Nú is de kans om er alles uit te halen. En als dat betekent dat je een college moet skippen voor een leuke avond, dan zeg ik boeie, Ruurd!

Natuurlijk heeft dit niet alleen betrekking op ons bestuursjaar. Er zou ook zeker meer genoten mogen worden van de studietijd in het algemeen. Je kent het wel, ooms en tantes die je op verjaardagen – na de zoveelste vraag naar wat je ook alweer studeert – op het hart drukken dat je ervan moet genieten, want “je studententijd is de leukste tijd van je leven”. Het zal wel, denk je. Je werkt je scheel om je torenhoge schulden te minimaliseren, brengt vele gestreste tijden door achter je bureau om je levend door de vele deadlines heen te manoeuvreren en probeert tegelijkertijd een balans te vinden tussen voldoende slaap en het onderhouden van een sociaal leven. Maar toch heeft deze oude generatie een punt met hun veel te afgezaagde clichézin, en dat ben ik de laatste tijd steeds meer in gaan zien!

Op AKTiviteiten neem ik regelmatig een momentje om om mij heen te kijken, en zie ik hoe iedereen het leuk heeft, met elkaar lacht en hoe vriendschappen gevormd worden. Op zulke momenten komt er spontaan een gevoel van geluk bij me naar boven. Ik zei het laatst al tegen iemand op de maandelijkse borrel: dit is waarvoor ik het bestuur ben gaan doen, en ik geniet er ontzettend van.