Studievereniging AKT

GeprAKT

De kookcommissie
geprakt@akt-online.nl

Hallo daar hongerige AKT’ers,

Wij zijn GeprAKT en ”wij bakken er iets van”. We zijn allemaal erg enthousiast om voor jullie te gaan bakken en koken en zitten al boordevol ideeën voor leuke activiteiten!

Even een voorstel ronde:

Onze voorzitter is Emma Korver. Prakken doet ze praktisch al haar hele leven, wat begon met een ’lekker prakkie’ als Rotterdams avondmaal is uitgegroeid tot een scala aan culinaire recepten. En dit jaar heeft Emma als een heuse chef kokkin de eer om met de vier andere lieve geprakters een eigen restaurant te runnen, restaurant geprakt is geopend!

Emma’s GeprAKT lijstje:

Je maakt Emma blij met Curry (vooral gele), wortels met pindakaas (?!) en koffie, maar je kan beter niet aan komen zetten met venkel of Franse kaas.

Als Emma een gerecht zou zijn dan was ze een Tosti ”Je krijgt er nooit genoeg van”

In dronken toestand gaat Emma voor de ontbijtkoek of sultana (dit heeft ze ook van te voren bij zich) en haar brakke voedsel voor de volgende dag is een stokbroodje.

Emma’s GeprAKT naam is Emmataler

Sophie Simons is onze secretaris. Nu Sophie op kamers woont zal ze wel wat vaker noodles of pizza eten, maar haar creativiteit in de keuken zal ze ook zeker gaan inzetten. Ze kan niet wachten om jullie honger te stillen met culinaire creaties en baksels, gun haar wel af en toe zelf ook een hapje, dat waardeert ze!

Sophies GeprAKT lijstje:

Je kan Sophie s’nachts wakker maken voor Sushi, pure chocolade met zeezout-karamel en smoothies, maar voor trekdrop kun je haar beten laten liggen.

Sophie zou zichzelf omschrijven als Lasagne ”Ik ben gelaagd en iedereen houdt van me”

Een dronken Sophie gaat voor de Kaassouflé en voor haar brakke ontbijt de volgende dag neemt ze het liefst een tosti.

Sophie’s GeprAKT naam is Ansophies

Berne Vendel is de PR-functionaris, een chef kokkin in pré ;). Berne is prAKTisch, AKTief en creAKTief dus het lijkt haar hartstikke leuk om met GeprAKT leuke, spannende en gezellige activiteiten te organiseren waarbij het knagen centraal staat.

Berne’s GeprAKT lijstje:

Je maakt Berne gelukkig met Homemade wraps, taart (welke soort dan ook) en Mojito’s, maar je moet niet aankomen zetten met warme spinazie, dat wordt niet gewaardeerd.

Als Berne dronken is, is de GeprAKT’er in haar niet terug te zien want dan moet ze even niet aan eten denken, ze drinkt dan gewoon door en als ze geluk heeft krijgt ze de volgende dag voor het brakke ontbijt nog een boterham naar binnen.

Als gerecht is Berne een pizza ”Veelzijdig, hot en krokant”

Berne’s GeprAKT naam is Aubernegine

Noortje Bierhaus is onze penningmeester. Naast haar studie is ze ook bezig met film en is ze ook nog eens muzikaal want Noortje begeleid een band op haar oude middelbare school. Als werk brengt Noortje eten rond in de stad en dat is voor GeprAKT erg handig want ze kent alle culinaire plekjes in Utrecht.

Noortje’s GeprAKT lijstje:

Noortje zegt JA tegen spaghetti met spinazie, roomkaas en spekjes, tortillachips en sinaasappelsap en NEE tegen bleekselderij en gember.

Als de donkerheid toeslaat gaat Noortje voor de döner Kebab en neemt ze de volgende dag als ontbijt een lekker gebakken eitje met spek.

Als gerecht omschrijft Noortje zichzelf als worteltaart ”want ik ben fan van wortels”

Noortje’s GeprAKT naam is dan ook Noorteltaart

De activiteiten-coördinator is Amber Gerritsen. Haar passie voor koken en bakken bracht haar bij GeprAKT. Ze houdt ervan om dingen te organiseren en lekker creatief bezig te zijn. Ze is nu voornamelijk bezig met het uitproberen van gezonde maar toch hele lekkere gerechten.

Amber’s GeprAKT lijstje:

Amber krijgt een glimlach op haar gezicht van gepofte zoete aardappel met brie, zwarte bonen brownie en goldstrike en als je deze glimlach wilt behouden kan je haar beter geen peultjes aanbieden.

Als Amber een gerecht zou zijn dan was ze cookie dough ijs ”want ik ben gewoon fucking lekker en ik hou van bakken”

Als Amber dronken is kiest ze voor een friet speciaal en neemt ze de volgende dag een croissantje met jus d’orange als brak ontbijtje.

Amber’s GeprAKT naam is Amburger.