Study Association AKT

Slider

AlmanAKT

Jaarboekcommissie
almanakt@akt-online.nl

Dat AlmanAKT’ers liever áchter de camera staan, is algemeen bekend. Daarom gaan wij er dit jaar weer alles aan doen om alle prachtige AKT’ers te vereeuwigen in het jaarboek en zelf zo weinig mogelijk op de foto te staan. Niet voor niets is onze zinspreuk: “AlmanAKT. Omdat we zelf niet fotogeniek zijn.” Maar wie zijn toch al die mensen die zich schuilhouden achter de camera?

 

Sofie zal als voorzitter en AlmanAKT-veteraan in goede banen leiden en zorgen dat er uit de chaos een mooi jaarboek ontstaat. Ondanks haar moeilijke achternaam heeft deze Portugese schone al meerdere malen in de krant gestaan en was haar geschiedenisdocent niemand minder dan JORTgeschiedenis (van de YouTube-filmpjes). Als er een kamer in het Sprookjesbos vrij zou komen op Kamernet, zou Sofie direct hospiteren, mits er een goede internetverbinding is, zodat ze haar favoriete Disney-films kan kijken.

 

Tegenover een vurige Brabants-Portugese met een hekel aan kou, staat Wietske als echte noorderling. Deze Friezin uit Overijssel staat het liefst op het water, ongeacht het seizoen: als het bevroren is, dan schaatst ze, in de zomer vliegt ze op de waterski’s over het water, zoals haar vingers vliegen over het toetsenbord tijdens de vergaderingen. Als secretaris maakt niets haar gelukkiger dan als er tijdens de brainstormsessies over het thema een (Mona-)toetjespauze wordt ingelast: niet alleen zodat ze de notulen kan bijwerken, maar ook omdat ze een enorme zoetekauw is.

 

Ook Loïs heeft een zwak voor chocolade en dan met name Tony’s Chocolonelys’ zeezout karamel: als je die ene onderkinfoto van de Wall of Shame wilt halen, weet je dus waarmee je onze vormgever kunt omkopen. Kom alleen niet te vroeg: Loïs is slecht in opstaan en zeker voor colleges die op maandagochtend om 9 uur beginnen, komt ze haar bed niet uit. Als je haar ziet, fietst ze waarschijnlijk op haar fiets die ze al sinds groep 7 heeft: ze is sindsdien namelijk amper gegroeid.

 

Verwar haar echter niet met Veerle: naast hun prachtige krullen matchen ook hun kledingkasten met elkaar. Veerle komt uit het Gooi, maar is geen kakker! Als penningmeester zal ze zich waarschijnlijk in moeten houden om niet het volledige budget uit te geven aan planten of Happy Socks. Veerle houdt, net zoals Wietske, wel van een dabje op z’n tijd, tot grote irritatie van de rest van de commissie. Als Veerle geen planten aan het kopen is of dabbend aan het poseren is voor foto’s, kijkt ze het liefst naar horrorfilms- en series.

 

Films kijken is ook een van de favoriete hobby’s van Koen, al kijkt hij liever naar films zoals Spirited Away en Django Unchained. Als enige jongen en jongste commissielid kan hij dit jaar zijn creatieve ei kwijt als PR-functionaris, dus als je een Vine-referentie of een schattig dierenfilmpje tegenkomt op de AlmanAKT-Facebook, weet je van wie deze afkomstig is. Koen is van beide namelijk een enorme fan.