Studievereniging AKT

IMG_3712
_MG_5129_edited
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Algemene Informatie

Na intensieve gesprekken met je ouders, vrienden en leraren heb je eindelijk een geschikte studie gevonden: Theater-, Film- en Televisiewetenschap. Je zegt je ouderlijk huis gedag en vertrekt naar Utrecht, want de opleiding is te vinden in de gezelligste studentenstad van Nederland. Je laatste spaargeld wordt aangesproken om een bedbank bij de IKEA te kopen en het reservebestek van je tantes en ooms wordt van zolder gehaald. Als je geluk hebt, vind je een gezellige studentenkamer in een monumentaal pand dat onderhouden wordt door een lieve attente huisbaas, die erkent dat studeren duur is en daarom maximaal € 200,- rekent voor je kamer van 25 m2… als je geluk hebt hè! Maar over het algemeen zit je als eerstejaars zonder kachel, eet je uit blik en moet je 45 minuten fietsen om bij je college te komen. Maar of je nu in een luxe balzaal terecht komt, of in knus zolderkamertje, zodra je aan de studie begint maakt het niet veel meer uit. In de collegebanken, bioscoopstoel of theaterzetel ontmoet je een hoop leuke nieuwe mensen. Maar die kersverse vriendschappen wil je natuurlijk ook buiten je studie voortzetten. En waar kan dit nu beter dan in de kroeg, op een feest of tijdens een gezellige, al dan niet leerzame excursie?
Heb je het vermoeden dat dit scenario op jou van toepassing zal zijn? Dan raden wij je aan om lid te worden van studievereniging AKT!

Studievereniging AKT is op 9 mei 1980 opgericht door een aantal studenten van de toenmalige opleiding Theaterwetenschap. AKT bestaat uit drie letters en hoewel deze letters afzonderlijk helemaal niets betekenen, wisten de oprichters te vertellen dat de naam AKT is afgeleid van de woorden activiteit en acteren. Het woord acteren is achtentwintig jaar na de oprichting nog steeds een belangrijk onderdeel, want studenten TFT komen geregeld langs in toneelvoorstellingen (o.a. georganiseerd door onze commissie TheaterAKT) en filmproducties (al dan niet voor de cursus Practicum Video). De letters van AKT komen echter voornamelijk voor in het woord AKTiviteit, want als vereniging zijn we zeer gedreven als het gaat om het organiseren van allerlei activiteiten voor onze leden. Voorbeelden zijn talloze themafeesten, buitenlandse reizen naar bijvoorbeeld Rome en Madrid, open podia, theatervoorstellingen, karaoke-avonden, het AKT Film Festival, excursies naar tv-opnames, popquizen en nog heel veel meer.

Kortom, AKT hoopt alle studenten Theater-, Film- en Televisiewetenschap een leuke tijd in Utrecht te bezorgen. Als lid van AKT ontvang je een AKT-pas, waarmee je op flinke kortingen kan rekenen bij activiteiten, bij de borrel in onze stamkroeg, op je bioscoopkaartjes en bij de boekverkoop.
Studievereniging voor Theater-, Film- en Televisiewetenschap AKT 

* Bezoekadres: Kromme Nieuwegracht 20, kamer 3.15
* Postadres: Muntstraat 2a – 3512 EV – Utrecht
* Plaats: Utrecht
* Tel: 030-2538355
* Internet: www.akt-online.nl
* Email: bestuur@akt-online.nl