Study Association AKT

Slider

Introcie

Introductiecommissie
introductiecommissie@akt-online.nl

 

Introcie 2018/2019

Hallo! Wij zijn de Introcie (introductiecommissie) 2018/2019! Wij verzorgen de introdagen 2019 van Media en Cultuur. Hieronder wordt iedereen apart voorgesteld, maar we hebben ook veel gemeen. Zo hebben drie van ons nooit hun veterstrikdiploma gehaald en zijn daardoor vrij incapabel met veters strikken. Ook dacht de helft tot niet heel lang geleden dat pony’s gewoon veulens waren. We zijn allemaal geen fan van het woord “fan”. Dat doet ons toch net te snel denken aan vrouwen van boven de veertig die in een te strak roze T-shirt bij een K3-concert staan mee te blèren (bedankt Sander). We hebben verzamelingen van dierenbeeldjes en badeendjes, en degenen die muziekles hebben gehad, zijn bij de laatste les niet op komen dagen.

 

Chiara

Als enige overblijver van Introcie 2017/2018, staat Chiara dit jaar met 1.54m vooraan als voorzitter. De afwezigheid van een groeispurt moge duidelijk zijn, maar wist je ook dat ze nooit al haar tanden heeft gewisseld? Verder heeft ze via haar geschiedenisdocent op de middelbare school moeten ontdekken wat de evolutietheorie van Darwin was. Ze had ook tot die tijd een Disneyland Parijs-jaarkart #jaloers. Waar Chiara echt niet tegen kan, is wanorde. Ze heeft bijvoorbeeld nog zo’n Stabilo pennenhouder waarin alle kleuren perfect op volgorde staan. Haar verzameling badeendjes van vroeger zal dan ook wel goed geordend zijn geweest.

 

Marvin

Als je iets wil weten wat met gaming of geek culture te maken heeft, kun je altijd bij onze penningmeester terecht. Hij heeft  namelijk een encyclopedie aan nutteloze feitjes op dit gebied in zijn hoofd ingebouwd. Wist je dat Pacman origineel Puckman heette? Voor de rest is Marvin een beetje traag. Hij kon pas in volzinnen spreken toen hij 8 jaar oud was en leerde pas fietsen toen hij 10 was. Ook stopte hij rond deze leeftijd pas met geloven in Sinterklaas, maar dat was meer omdat hij bang was dat hij anders geen cadeautjes meer zou krijgen (maar goed, wie niet?).

 

Sander

Als je nog hebt overwogen om Nederlands te studeren, lijkt secretaris een prachtige functie om te bekleden. Dat was voor Sander het geval. Je kan hem dan ook erg gelukkig maken met mooie Nederlandse zinnen. Maar pas op met Engelse woorden, want als daar een doodsimpel Nederlands alternatief voor is, kun je ze beter niet gebruiken waar Sander bij is. Waar Sander zich ook aan kan ergeren is een kerstboom in huis voor 6 december, hoewel pepernoten in de zomer dan weer geen probleem zijn. Verder vinden veel mensen Sanders’ smaak in films “vreselijk”: hij geniet namelijk het meest van romcoms uit de jaren ‘80 en ‘90 en films als Grease.

 

Julius

Naast PR-functionaris is Julius een ware muziekfanaat. Hij heeft maar liefst tien instrumenten op zijn studentenkamer staan en kan liedjes zoals “Rap God” en “Alphabet Aerobics” volledig uit het hoofd rappen. Iets waar hij dan weer een grote hekel aan heeft zijn kikkers. Snoepkikkers zijn echter wel zijn favoriete snoepgoed. Hij is wel een keer in de vijver naast zijn middelbare school gesprongen, waar hij de geschiedenisles voor skipte. Verder houdt Julius van games. Hij heeft meer dan duizend uur aan Pokémongames gespeeld en speelt bijna elke dag wel een potje Rocket League of World of Warcraft.

 

Zoë

Als laatste maar zeker niet de minste is de Introcie niet compleet zonder activiteitencoördinator, en dat is dit jaar Zoë. Zij geloofde niet in kleurenblindheid, totdat ze op haar veertiende toch moest toegeven dat ze het zelf had. Daarvoor was ze te druk bezig met appelmoes eten. Dat at ze namelijk bij álles (ja, ook bij pasta en dergelijke). Verder houdt ze van boeken. Niet per se om ze te lezen, maar ook om gewoon te bewonderen. Ze wordt dan wel weer erg zenuwachtig in bibliotheken, want grote stille ruimtes vindt ze maar akelig. Stel je voor dat je geluid maakt en iedereen kijkt!