Studievereniging AKT

Slider

AKTie

Sport-, spel en zomerkampcommissie
aktie@akt-online.nl

*tromgeroffel*

Dames en heren, jongens en meisjes,

Met trots presenteren wij aan jullie de AKTie commissie van 2018/2019!

Gooi die boeken eens dicht, zet je Netflix op stop, kom met die luie reet van de bank af en ga mee op avontuur met AKTie!

Wij hebben als commissie ontzettend veel zin in het organiseren van leuke, actieve en vooral gezellige activiteiten voor de komende blokken.

Om alvast een klein voorproefje te geven van onze creatiefheid stellen we onze commissieleden even voor door de volgende vraag te beantwoorden: Als je een dier mocht kiezen, welk dier zou je willen zijn?

Lisa: voorzitter

Als ik een dier mocht kiezen die ik zou willen zijn? Ik zou sowieso voor de duif gaan! Ik ben net als Ilsa doodsbang voor duiven, maar des te meer reden om er een te zijn. Waarom ze zo doodseng zijn? Wanneer je lekker op je fietsje zit en in de verte wat duiven op de weg ziet, weet je dat je rustige tochtje verleden tijd is. Gaan die duiven nog aan de kant, of blijven ze staan en moet ik eromheen fietsen? Als ze gaan vliegen; welke kant gaan ze dan op, want ze wachten altijd op het laatste moment. Ze zijn echt té onvoorspelbaar. Aan de andere kant, wanneer je zelf duif bent, moet je wel de voordelen ervan inzien: lekker rondfladderen boven de stad, gratis eten wat voor het oprapen ligt en overal je behoeftes doen waar het jou uitkomt. Beter kan niet toch? Naja, misschien zou ik als duif wel een vliegcursus doen, want het moet niet zo zijn dat ik tegen de eerste en de beste glazen ruit aan vlieg; na 200 meter al uitgeput ben; of te laat opstijg, waardoor Ilsa tegen me aanfietst.

Desi: penningmeester

Ondanks dat ik het mens-zijn erg waardeer, zou ik misschien nog liever een Brachiosaurus zijn. Je weet wel, zo’n dino met een heuuule lange nek. Pluspuntje, deze is vegetariër. Nog een handige eigenschap is dat deze dino zo groot is als een flatgebouw! Mij lijkt het wel leuk om de wereld eens te ervaren vanaf een perspectief boven de 1 meter 65. Tevens hoef je nooit bang te zijn dat Ilsa of Lisa je opeens omver fietst… Naast het feit dat de Brachiosaurus het grootste landdier is dat ooit op aarde geleefd heeft, brengt het transformeren in deze dino nog een voordeel met zich mee: tijdreizen! Dinosauriërs leefden namelijk miljoenen jaren geleden. Zagen dino’s er wel zo uit als de representaties van deze dieren in films en series? Misschien waren ze wel nog cooler dan wij denken 😎

Kortom, een strategische keuze, die Brachiosaurus.

Sophie: activiteitencoördinator

Oké, dus stel ik mocht een dier kiezen dat ik kon zijn… Ik denk dat ik zou gaan voor een vlinder. Ten eerste omdat ik graag een vogel wilde kiezen maar Lisa me voor was. Ten tweede omdat ik er eigenlijk stiekem best wel wat goede redenen voor kan bedenken. Het vliegen lijkt me dus echt gewoon super awesome. Met mijn mooie vleugeltjes zou ik zo wegvliegen van alle deadlines en overige ellende. Doei UU. Daarbij zijn vlinders ook gewoon mooie beesten met hun felle kleuren en intrigerende patroontjes. Heb je ooit iemand horen zeggen dat ze een vlinder lelijk vonden? Juist ja. Oké op van die motten na dan ofzo, die zijn vrij afzichtelijk. Maar je snapt wat ik bedoel. Oh en nog een andere pro aan vlinder-zijn: je mag de hele dag door nectar snoepen. En wie houdt er nou niet van snoepen.

Muron: activiteitencoördinator

Als ik een dier zou kunnen zijn zou ik 100% een geitje willen zijn. Geen geit maar een geitje, nog klein en onschuldig met instabiele pootjes en veel te veel zin in het leven. Het lijkt me geweldig om dag in dag uit niets anders te hoeven doen dan een beetje door het gras te springen en een beetje te slapen. Als geitje zie je er zonder enige moeite te hoeven doen altijd super schattig uit. Ook nemen mensen vaak eten voor je mee, zonder dat je er om hoeft te vragen. Je hebt als geitje geen verdere verplichtingen en je hoeft alleen maar even om de zoveel tijd ‘beeh’ te zeggen. Misschien niet de allerbeste instelling voor een activiteitencoördinator, maar eerlijk, wie zou er nou geen geitje willen zijn?

Stuart: secretaris

Kijk eens wie daar is! Het is de secretaris! Hoooi, ik ben Stuart en ik zou best wel een luiaard willen zijn. Of een koala. Oké eerst even over die luiaard. Nou kijk een luiaard is grijs, soms een beetje eng en vrienden met Freek Vonk. Dat ben ik allemaal niet. Maaaaar ik ben wel lekker zacht, leuk en knuffelbaar. Net zoals een…(dramatische pauze voor spanningsopbouw)…koala! Die gabbers zijn echt vet cool want ze willen altijd slapen en eten, dus een match made in heaven for me. Maar wat zou ik dan doen als ik een koala zou zijn? Nou ik zou mezelf echt gewoon volproppen met voedsel en vervolgens heeeeel veel slapen. Ow wacht, dat doe ik nu ook al. Hmmm, hoe zouden koala’s op alcohol reageren?

Fleur: PR-functionaris

Om erachter te komen wat voor dier ik in hemelsnaam zou kunnen zijn heb ik maar eventjes een buzzfeed quiz ingeschakeld. Uiteindelijk kwam ik, na vele random vragen zoals wat mijn favoriete pizza is, uit bij het meest fantastische dier ever, DE QUOKKA. Heb je geen idee wat dit in hemelsnaam voor dier is, google het even, geloof me je gaat geen spijt krijgen. Ik zou dit dier zeker wel willen zijn omdat een quokka in plaats van een resting bitch face, een resting smile face heeft wat ‘m ongelofelijk schattig maakt. Daarnaast leven deze dieren ook nog eens in Australië tussen allemaal andere awesome dieren zoals kangaroe’s en koala’s waar ik dan vriendjes mee zou kunnen maken.